tiistai 27. kesäkuuta 2023

Ensimmäiset kaksi istuinpäällistä

Nyt on saatu ensimmäiset nojatuolin "matot" kudottua ja viimeisteltyä. Vähän huolettaa loimi, siinä vaikuttaa olevan pientä epätasaisuutta. Tiuhtavarpoja en ole voinut laittaa tiuhtalangan kaveriksi. Siellä risteilee hiukan omituisesti loimilangat... Tiuhtalankahan oli siis jo kyllä edellisen laittajan jäljiltä... Pitänee ottaa useasti kudotut työt pois jos näyttää ongelmat suurenevan.



Miulla on puodin lankojen "jämissä" erilaisia lankoja, näihin käytin Schachenmayr Cotton Style Print -lankaa. Ensimmäisessä "matossa" oliivin sävyistä kolminkertaisena. Kokeilin alkuun kaksinkertaisena, mutta se tuntui liian ohuelta. Ja on todettava, että kolminkertainenkaan ei tainnut olla sitten riittävää koska kapeat poppanakuderaidat vähän tulevat ulos hulpioreunoissa.



Tiheys aiheutti myös pohdintaa, kudoinko liian tiukkaa. No, valmiina ainakin ovat ihan ok tuossa nojatuolissa, johon ne eilen illalla laitoin.



Oliivinvärisestä sain kudottua kyllä reilun metrin verran ennen kuin alkoi loimi vähän liepottaa noin 10 cm päästä oikeasta reunasta. Kokeilin vähentää kuteen syöttämistä, mutta eipä se tuntunut juurikaan auttavan.



Oliivinvärisessä käytin samaa sävyä kolminkertaisena. Toiseen vähän kirkkaamman vihreän kaveriksi laitoin yhden oliivia ja kaksi kirkkaampaa jotta sain vähän samaa sävyä mukaan. Oliivia jäikin vain yhden kerän verran jäljelle. On vähän arvoitus langan menekki.



Selkänojan ja istuimen päälle tuli pidempi, oliivin sävyinen matto. Pituus valmiina noin 166 cm ja leveys noin 38 cm. Kirkkaampi samaan tuoliin käsinojien ja istuimen päälle, pituus noin 142 cm ja noin 37 cm. Vähän ote näköjään seuraavassa tiukkeni, kun ajattelin saavani tuota liekotusta vähennettyä...



Viimeistelin vinonauhalla jotta sain hapsut piiloon. Vinonauhojakin löytyy "jäämistöstä" useampaa väriä


Poppanakudetta käytin vain noissa kapeissa raidoissa, nekin sävyt löysin omista jemmoista.

Nyt on aika siirtyä neulomon puolelle..

-anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti